Rabu, 19 November 2008

BIOR PAPE ASE BERGAYE II.


Antara yang menggamatkan DUN Perak baru baru ni ialah PASAL kereta PROTON PERDANA. Kereta nasional Malaysia. Banyak juga cerita PASAL lain lain hal. Tetapi boleh dikatakan semua cerita tu cerita yang tak de PASAL dan sengaja nak cari PASAL. Entahlah … inilah sikap wakil BN. Isu rakyat seperti ISA depa lari masa nak ngundi. Tak payahlah saya nak ulas semua cerita…nanti Nampak nak mempengaruhi plak. Secara jujurnya carilah rakaman dan buat penilain sendiri. Bukan pada lagak dan gegak gempita gaye… tetapi isu apa yang dibincangkan.. Isu rakyat atau isu geram kat Kerajaan Pakatan Rakyat?

Tajol Rosli Nampak bersungguh mempertahankan kereta Nasional tu. Nilaian wang kerajaan negeri bukan pertimbangan. Yang penting kereta tu buatan Malaysia. Di buat di Tanjong Malim dalam negeri Perak katanya. Kalau Perak tak pakai siapa lagi nak pakai??? Itu antara hujahnya. Exco Perak, Nga Kor Meng telah membentangkan nilaian kerugian ditanggung kerajaan negeri kerana PERDANA. Dibuat bandingan dengan jangkaan nilai jika menggunakan kereta Toyota Camry.( Rujuk Harakah terbaru). Semua itu bukan hujjah bagi Tajol dan rakan BN nya. Yang penting kereta Nasional!!!

Secara peribadi seakan dirasakan Tajol paling layak menjadi MB Perak kerana menjiwai budaya Perak yang popular…. Orang Parit tentu bangga dengan Tajol kerana mereka tahu sangat dengan pepatah orang Perak “ BIOR PAPE ASE BERGAYE, BUKAN GHRETE KITE, GHRETE PAK MERTUE. (Biar papa asal bergaya, bukan harta kita, harta bapak mertua)…. Tapi yang Tajol nak bawak lari (beli murah) Mercedes rasmi MB tu apeke hal plak……..???

Tiada ulasan: