Ahad, 8 Februari 2009

SEHINGGA KINI DI PERAK...

Berita Nasional TV melaporkan ulasan Zamri tentang kerajaan yang di bentuknya. Bila ditanya tentang sikap MB Nizar yang bertegas tidak mahu meletakkan jawatan, Selamba Beruk Zamry al Mangkori menjawab: itu kerajan Haram.

Pepatah arab ada menyebut : Dia pukul saya dia yang menangis, dia yang menzalimi saya, dia yang mengadu..... Pelik tapi benar( benar bodoh)...yang merampas menyatakan kerajan yang di rampas haram...perampas nak kata apa??? mungkin HARAM JADAH agaknya...

Gelombang kebangkitan rakyat Perak seolah tak dapat di bendung lagi. Ianya turut dirasai sama oleh seluruh pendokong hak dan keadilan di seluruh negara. Hanya Profesor kangkung, kangkang dan longkang sahaja yang berdalih menyerlahkan kebodohan mereka. Rakyat akan terus meniupkan gelombang ini. Sekurangnya sehingga pilihanraya ke 13.

DS Nizar telah menyatakan sikapnya tidak akan meletakkan jawatan sehingga usul tidak percaya di bentangkan atau mahkamah menentukan. Beliau tetap bertahan di kediaman Rasmi...bukan kerana sayangkan rumah tersebut, namun hanya bagi menyatakan sikap dan mengharapkan perhatian rakyat seluruh dunia terhadap kezaliman tersebut. Saya yakin dan amat yakin DS Nizar akan keluar dan meninggalkan rumah tersebut sedikit masa lagi....

Sehingga hari ini masih ramai dari seluruh negara sedang berkampung di kediaman tersebut. Suasananya tak ubah seperti satu pesta. Tidak kelihatan tanda kecewa atau putus asa. Yang kelihatan semangat yang bertambah. Subuh tadi diadakan munajat. Yang berada di kediaman tersebut memperlihatkan semangat sedia bertindak apa sahaja. Ada yang datang dari utara hinggalah selatan tanahair. Sikap dan riak wajam DS NIzar tetap ceria melayan tetamu... tidak kelihatan dalam keresahan... barangkali istilah takziah adalah melambangkan kebodohan pengucapnya...sewajarnya ucapan tahniah diucapkan.

Malam ini - 8 fEB 09, dilaporkan satu perhimpunan perdana membabitkan pimpinan tertinggi PR pusat akan di adakan. Satu lagi sejarah akan tercipta . Semuanya adalah tanda sokongan tak berbelah bahagi rakyat kepada DS Nizar. Betapa tersentuh hati melihat pelbagai sumbangan datang. Malam tadi berpuluh biji buah limau bali gred A di hantar ke kediaman untuk santapan petugas dari seorang tauke Cina. SebElum itu berpuluh kotak air dan limau Mandrin tiba. Itulah kesatuan bangsa yang dilihat di Perak kini. Musibah menjalinkan ukhuwwah... Subhanallah .... alangkah indahnya kurniamu Ya Allah.

Beberapa istilah di Perak kini mesti digunakan secara rasmi dan slogan yang mesti terus didoakan dalam setiap ucapan kita;

01. KERAJAAN ZAMRI ALMANGKORI DAN NAJIB ALNAJISI ALMUGHOLLAH ADALAH HARAM.( BOLEH JUGA DITAMBAH PERISA JADAH DIHUJUNGNYA)
02. 05 FEBRUARI 09 ADALAH TARIKH RAMPASAN KUASA YANG MESTI DIINGATI SEMUA.
03. UCAPLAH... LAKNATULLAH ALAIH KEPADA PENAMA BERIKUT : JAMALUDIN POSMAN AL MANPOOOOOOSI. : OSMAN JAILU AL KATAKI

P/s: maaf dengan istilah yang diluar budaya saya selama ini yang terpaksa di catat bagi menyatakan istilah sebanar dan tepat buat yang terlibat.

1 ulasan:

Cikli berkata...

salam sedara,

saya melihat nasarudin bota lebih jahannam daripada ke 3 macai yang melompat.