Khamis, 7 Mei 2009

SELAMATKAH LAGI TEMPAT MENGGUBAL UNDANG UNDANG PERAK?

Tiada tempat selamat di Perak??? mungkin itu hampir tepat.jIKA TEMPAT MENGGUBALKAN UNDANG UNDANG TAK SELAMAT...APAKAH KITA YAKIN TEMPAT LAIN AKAN SELAMAT?? Di saat peragut berkuasa, membunuh mangsa sana sini, polis sibuk menjaga "penjenayah" di dalam dan luar DUN Perak. Ramai MP dan ADUN PR di tangkap. Mereka bebas berkuasa dan bermaharajalela di sana sini. Patutlah takut sangat nak tubuh suruhanjaya polis yang dicadangkan SUHAKAM.

Lihat gambar di bawah..apakah mereka ini bodyguard Zamry? utusan Najib atau samseng Pekida tidak diketahui. Mereka bebas masuk di saat ribuan dihalang dan ditangkap di luar DUN. Ataukah mereka polis??? yang pasti mereka adalah bekerja untuk umNO... Jika mereka mendapat gaji dari kerajaan..saya mendoakan kita semua mengharamkan wang ringgit yang masuk ke poket mereka. gambar dari Cina Islam

2 ulasan:

Naruto sensei berkata...

Salam?

Profesional kah Polis kita?

Berapa banyak tahanan lokap mati di balai polis ?


Profesional kah Polis kita?

Minta rasuah tanpa segan silu apabila membuat operasi dan sekatan Jalanraya?


Profesional kah Polis kita?

Manahan orang dengan akta ISA yang langsung tak dibuktikan malah tahanan tak dibicarakan..contoh kes kes wartawan di ISA kan hanya kerana melaporkan pergolakkan UMNO dan Gerakan..kemudian di bebaskan tanpa dibuktikan kesalahan.. kes Hindraf kononnya satu kontena senjata api ada di Gombak sampai sekarang peluru senjata api tu pun tak nampak2...Mana profesionalnya?


Profesional kah Polis kita?

Begitu cepat tindakan kepada Pembangkang sedangkan Pimpinan kerajaan yang dah terang lagi bersuluh malah terbukti pun langsung diam menikus tanpa tindakan?


Profesional kah Polis kita?

Kes2 penculikan melibatkan orang bawahan dan kanak2 sehingga kini tak selesai2 contoh kes Nurin dan Syarlini tetapi apabila melibatkan orang besar kerajaan begitu pantas kes diselesaikan..


Profesional kah Polis kita?

Beribu kes bunuh dan rogol tak berjaya diselesaikan tetapi apabila melibatkan orang kenamaan kes pantas diselesaikan...contoh Datuk Mazlan yang dibunuh Mona Fendy


Profesional kah Polis kita?

Kes2 melibatkan Warga Asing terlalu lembab nak buat tindakan sedangkan hal2 politik bukan main cepat bertindak..Berapa ramai rakyat terbunuh kerana angkara jenayah warga asing..?


Profesional kah Polis kita?

Sanggup tembak gas pemedih mata kepada rakyat yang berhimpun secara aman sedangkan beratus himpunan UMNO yang dianjurkan malah lebih ganas polis tutup sebelah mata sahaja Profesionalkah?


Profesional kah Polis kita?

Jika mereka sendiri terlibat dengan jenayah, berapa ramai polis ditangkap tahun lepas angkara jenayah!? malah ada satu kes rogol pula tanpa segan silu dilakukan di balai Polis sendiri, tempat yang sepatutnya paling aman bagi rakyat..Profesionalkah?


Profesional kah Polis kita?

Jika di hadapan Balai Polis sendiri pun boleh samseng2 kongsi gelap bergaduh berparang sehingga mati tanpa tindakan polis.. contoh yang berlaku di balik Pulau, Pulau Pinang tahun lepas..


Profesional kah Polis kita?

Jika di hadapan Balai Polis sendiri pun terdapat pusat hiburan, pusat judi, malah tempat menjual VCD cetak rompak beroperasi..


Profesional kah Polis kita?

Menangkap orang tanpa waran dan mengenalkan diri? malah kejadian ini bukan baru malah dah lama.. ada yang diculik dahulu di belasah kemudian baru di bawa ke balai..Profesional kah?


Profesional kah Polis kita?
Profesional kah Polis kita?
Profesional kah Polis kita?

Ye profesional bila melibatkan melindungi kuasa kerajaan BN sahaja!!.. tetapi kalau ikut standard dunia memang paling teruk dan tak Profesional ialah polis Malaysia..

Pandai Ugut untuk tutup kes sahaja...kalau melibatkan Rakyat dan pemimpin PR garang seperti Anjing lapar tetapi diam menikus bila negro pijak kepala orang ... memang sial ... Sebab kebanyakkan KPN sendiri contoh Tun Hanif Omar adalah kaki judi...


Profesional kah Polis kita?
Profesional kah Polis kita?
Profesional kah Polis kita?

Jawapannya Haram Jadah!!


Alahai melayuUMNO layu jadinya


---------------------------------


Aku sumpah semua yang terlibat dalam perancangan jahat ini takkan selamat malah mohon kepada Allah timpa kan kepada mereka balasan yang setimpalnya.. tak kira raja atau pun sesiapa sahaja yang merancangnya...

May 7, 2009 3:46 PM
Naruto sensei said...
Aku sumpah ko Semua yang terlibat dalam rancangan jahat ini .. aku tak puas hati..

tak puas hati

tak puas hati

Raja Adil raja di junjung,

Raja Zalim Raja di sanggah,

Raja bukan Tuhan yang patut di sembah...

Raja hidup mewah rakyat teraniaya..

Allah saja Raja dan Tuhanku

Takbir!! Allahuakhbar!!

LAWAN MANA YANG TAK BETUL berkata...

wak kenai..2 /3 muka tu..mcm bebudak baru nak masuk jadi Inspektor Polis kat kuala kubu je..
Ni kira latihan la kiranya brain wash supaya sok-sok senang jadi Barua..

La ni rekrut baru senang je cari ..yg SPM terlingkup bersepah..