Selasa, 4 Ogos 2009

TAHNIAH PEMUDA PAS PERAK - PJ

Alhamdulillah, tahniah dan syabas saya ucapkan kepada Dewan Pemuda PAS Perak kerana telah menjayakan program Himpunan Pemuda Bubarkan DUN Perak yang telah berjalan dengan jayanya Ahad lepas. Moga usaha kalian akan
menyemarakkan semangat seluruh jentera pilihanraya PAS Perak,untuk lebih bekerja kuat utk menghadapi
pilihanraya DUN Perak tidak lama lagi.

Tak dapat disangkal lagi bahwa eksistensi pemuda Islam dalam kehidupan amat penting, karena merekalah yang memiliki potensi untuk mewarnai perjalanan sejarah umat manusia pada umumnya. Semua ideologi yang berorientasi pada strategi revolusi, menganggap pemuda sebagai tenaga paling revolusioner karena secara psikologis manusia mencapai puncak hamasah (gelora semangat) dan quwwatul jasad (kekuatan fizikal) pada usia muda. Hal tersebut menumbuhkan semangat pergerakan dan perubahan, Dalam setiap kurun waktu, kemarin, kini dan esok, pemuda senantiasa berdiri di garis terdepan sebagai pembela kebenaran.

Di dalam Al Qur’an, peranan pemuda diungkapkan dalam kisah Ashabul Kahfi (18:9-22), kisah pemuda Ibrahim (21:60,69 dan 2:258) dan pemuda dibunuh oleh Ashabul Uhdud (lihat tafsir Ibnu Katsir Q.S. Al Buruuj) dan para Assabiqunal Awwalun pada umumnya berusia muda.

Pentingnya memanfaatkan masa muda digambarkan dalam hadist Rasulullah SAW, sebagai berikut: “Manfaatkan yang lima sebelum datang yang lima: masa mudamu sebellum datang masa tuamu; masa sehatmu sebelum datang masa sakitmu; masa kayamu sebelum datang masa miskinmu; masa hidupmu sebelum datang masa matimu; masa luangmu sebelum datang masa sibukmu.” (H.R. Al Baihaqi)

Saya sekali lagi merakamkan jutaan penghargaan buat Pemuda PAS Perak kerana bergabung kekuatan untuk menumbangkan kezaliman umno/bn di Perak, saya yakin dan percaya PAS Perak akan semakin mantap dan berkualiti hasil daripada gelombang kekuatan pemuda PAS Perak dalam memastikan keadilan,kesejahteraan dan kemakmuran untuk rakyat Perak.

Ustaz Abu Bakar Hussein
(Pesuruhjaya PAS Perak)

4 ulasan:

tok_gajah berkata...

Sikap perkauman sangat penting demi mengekalkan kuasa politik melayu/Islam.

Sikap perkauman dikalangan kaum cina dan india sangat tebal dan kukuh, itu sebab mereka boleh hidup senang dan maju di mana2 sahaja di muka bumi ini.

Sikap perkauman cina boleh disama kan dengan bangsa yahudi.

Kaum cina sangat bijak 'menyamarkan' sikap perkauman mereka sehinggakan sukar bagi melayu yang bodoh mengesan nya.

alhusseyn berkata...

Siapa yang mengkayakan Cina-cina di Malaysia ini kalau bukan Umno? Umnolah yang menjual bangsanya sendiri dan merupakan petualang Melayu.Lebih 50 tahun memimpin Melayu hanya meranapkan bangsa Melayu dibumi sendiri kemudian mahu menyalahkan bangsa lain.Sesama umno sendiri pun sanggup tikam belakang.

PAS-PKR-DAPigs berkata...

Di P Pinang, oleh kerana DAP nya teguh macam piramit di Egypt, maka tiada siapa boleh gugatnya - walaupun PAS ada satu ADUN ianya macam anjing kurap sahaja di pandang oleh DAP.

Paling istimewa bagi PAS ialah di Perak. Oleh kerana undang2 negeri Perak tidak membolehkan kafir jadi MB makan PAS diberi peluang jadi MB walaupun PAS cuma ada 6 ADUN nya. Jika sekiranya ketika itu DAP ada seorang calun nya dari melayu/Islam sudah tentu PAS jadi anjing kurap juga.

Jika diadakan PRU semula di Perak, dah tentu DAP akan letak kan seorang calun nya dari kaum melayu/Islam. Calun melayu/Islam DAP pernah menang di kawasa cina 90% di Pasir Bedamar, Teluk Intan satu masa dulu. Nama calun nya Fazlan Yahya kalau tidak silap.

Sekarang PAS sudah di anjing kurapkan oleh DAP/PKR di Selangor pula.

dato' berkata...

betul DAP dah menang dengan umNO! Dulu DAP berjuang Malaysian Malaysia. Kini Najib bawa 1 Malaysia... Tengah ada kuasa pun kalah....
Hanya orang bodoh dalam umNO yang masih percaya umNO berjuang bangsa...apa dia konsep 1 Malaysia Najib.... masih merasa pandai walaupun dah sah BODOH!!