Jumaat, 16 Oktober 2009

GILA KUASA.... MACAM HARTA MAK BAPAK DIA..

Inilah sikap pemimpin umNo kampung yang duduk di bandar. Kalau boleh semua harta kerajaan macam harta mak bapak dia. Dia tak pikir untung rugi harta rakyat dan kerajaan. Yang dia pikir untung rugi umNO dan poket sendiri.

Bukan setakat nak GLC dikuasai umNO cawangan malah dia nak kuasa ketua cawangan boleh arah Pegawai kerajaan.......

Kerajaan digesa supaya melakukan proses pemutihan terhadap syarikat berkaitan dengan kerajaan (GLC) yang didakwa menyokong pembangkang.

Gesaan tersebut oleh wakil Wilayah Persekutuan, Yahaya Mat Ghani ketika membahaskan ucapan dasar presiden Umno di PWTC hari ini.

Beliau berkata, proses pemutihan itu penting penting untuk memastikan sokongan terhadap kerajaan dan Umno.

Ini kerana, katanya, terdapat di kalangan ahli lembaga pengarah, pihak pengurusan dan kakitangannya yang menyokong pembangkang.

"Mereka membenarkan ceramah pembangkang dalam premis mereka sendiri.

"Berikan perhatian kepada ahli Umno yang setia kepada parti dan yang berkelayakan, agar dapat menjalinkan hubungan baik dengan GLC," katanya.

Yahya juga juga mendesak pucuk pimpinan parti untuk menimbang memberi pengiktirafan kepada ketua cawangan Umno di Wilayah Persekutuan.

"Dengan nada sedih dan kecewa terdapat kementerian dan agensi kerjaaan apabila ada surat daripada ketua-ketua cawangan, tidak pernah diendahkan dengan alasan politk tidak boleh masuk campur urusan kerajaan.

"Oleh itu saya harap lepas ini surat, pandangan dan tandatangan ketua cawangan diguna pakai," kata Yahaya Mat Ghani sambil menambah bahawa ia penting untuk memastikan sokongan mereka terhadap Umno

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

apa salahnya if staff glc nak sokong pembangkang. duit gaji diorang pun bukan dari poket umno.inilah mentaliti orang2 umno....

umnoanakharamjadah berkata...

Lihat dan dengarlah sendiri bagaimana angkuh dan sombongnya sesetengah perwakilan umno...

Kita nak tanya kepada orang umno,pemimpin umno dan pencacai umno sekelian.

1.Adakah harta di dalam negara harta pusaka mak bapak kamu?

2.Adakah wang kerajaan itu tidak terdapat culai dari orang PAS,PKR dan DAP?

3.Adakah kamu ini lebih teruk daripada komunis hingga hendak memaksa orang lain menerima umno dan program umnongong tu?

4. Apakah kamu fikir kami rakyat marhaen ini bodoh macam lembu cucuk hidung sperti kamu tu?

Kalau dah tak cerdik biarlah sendiri-sendiri jangan ajak orang PAS,PKR da DAP yang cerdik dan celik hatinya....dan tidak buta hati dan akalnya.