Jumaat, 19 Februari 2010

TALIAN HAYAT UNTUK ZAMRY

Menyedari rakyat semakin benci, maka tiada cara lain bagi umNO selain bergayut dengan institusi raja. Umum rakyat Perak mengetahui keterbukaan Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah, beliau seringkali dilihat bertindak matang dengan meraikan rakyat secara adil samada umNO atau Pakatan Rakyat.

Peristiwa di DUN Perak dalam sidang lalu membunktikan keterbukan baginda. Baginda boleh berbincang dengan DS Nizar untuk menenanangkan keadaan dan mengizinkan DS Nizar mengiringi baginda di dalam lif sekalipun cuba dihalang oleh barua umNO Setisusaha kerajaan umNO.

Bernama melaporkan bagaimana Zamry cuba mengambil kesempatan di atas keterbukaan Raja muda Perak dengan menjemput baginda ke Pangkor... lubuk Zamry.... hanya untuk menyampaikan sumbangan kepada orang miskin... sampai program macam tu pun jemput baginda... jelas Zamry sedang mengharapkan talian hayat kedua dari istana..

PANGKOR, 19 Feb (Bernama) -- Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin Shah pada hari Jumaat berkenan melakukan lawatan sehari ke Pulau Pangkor, tempat kelahiran dan kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Baginda yang diiringi Raja Puan Besar Perak Tuanku Zara Salim memulakan program dengan menghadiri majlis penyampaian sumbangan kewangan untuk para pelajar miskin serta golongan miskin di Sekolah Kebangsaan Sri Pangkor di sini pada sebelah pagi.

Baginda turut berkenan meninjau kawasan Kampung Masjid yang terletak berdekatan Sekolah Kebangsaan Sri Pangkor selain turut melawat ke rumah keluarga Menteri Besar yang terletak dalam kampung berkenaan.

Pada sebelah tengah hari, Raja Nazrin berangkat untuk bersembahyang Jumaat di Masjid Teluk Raja Bayang di sini dengan diringi Zambry, Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria serta para pemimpin negeri dan tempatan.

Pasangan diraja itu mengakhiri program lawatan dengan menghadiri Majlis Ramah Mesra dan Sambutan Tahun Baru Cina Bersama Masyarakat Pangkor di Dataran Pangkor di sini.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Seri Kong Cho Ha.

Tiada ulasan: