Jumaat, 30 April 2010

BUDAK umNO NAK BUNUH TGNA

Saya terkejut membaca Facebook saya hari ini. Rakan-rakan facebook memaklumkan bahawa seorang pemuda Umno mengugut untuk membunuh Mursyidul Am Pas, Tok Guru Nik Aziz.

Mohd Safuan Hilmi, 24 yang mengaku graduan UiTM dan kini bekerja di Syarikat Prasarana Negara Berhad membuat ugutan mahu membunuh Nik Aziz dalam komennya di satu wall perbincangan dalam facebook.

"Belum lengkap lagi sebab seekor lagi barua tak mati iaitu Nik Aziz. Tunggu aku pi bunuh Nik Aziz dulu baru lengkap. Setan tu tak layak duduk kat muka bumi ni lagi"

"Senang bunuh orang. Tikam jer. Aku sanggup dihukum gantung jika aku dapat bunuh Nik Aziz al Dajal tu"....begitulah kata-kata biadap pemuda Umno ini.

Saya minta pimpinan PAS khususnya PAS kelantan dan Tok Guru Nik Aziz sendiri membuat laporan Polis. Ini adalah satu perkara yang serius kerana jelas, Umno telah merosakan pemikiran generasi muda dan menjadikan ugutan bunuh sebagai permainan biasa. Umno harus bertanggungjawab kerana melahirkan makhluk sebiadap ini.

Saya dapati laman Facebook beliau sudah ditutup...tapi ini maklumat yang saya sempat ambil. Harap disiasat kerana kita tidak boleh memadang kecil hal ini. Kalau dibiar, nanti lebih ramai yang besar kepala dan buat ugutan serupa.

Oleh Herman Samsudeen

1 ulasan:

madbi berkata...

woi!!!! bloggers dan penyokong pr yang bangang dan lembab, dengar sini: kenapa korang semua bodoh nak layan mamat yang bukan wujud kat dunia ni? kalau setakat nak ugut bunuh dalam facebook tu pon korang dan gila meroyan nak buat repot polis, rentikan la... takkan kemana, buang masa dan karan je!!! itu kerja amno nak alihkan tumpuan korang supaya tak menyerang kerajaan dan igp berkaitan budak yang kena kongkek kepalanya oleh peluru polis israel di s. alam tu laaa... ada paham??? kalau betul mamat tu nak bunuh tgna, apa sangat masaalahnya? pegi je la kat rumah tgna dan pacaklah pisau kat mana dia suka, bukan ada pengawal pon..... tapi jangan lupa bahawa ALLAH sentiasa mengawal insan kesayanganNya....!!!!! (maapla guna perkataan kasar sikit, kalau bahasa lembut korang lambat pikap, pasal kurang zat besi!!!!)