Sabtu, 26 Februari 2011

RON 95 TAK NAIK.... SEHINGGA????

Ron 95 akan kekal walaupun kenaikan harga minyak di pasaran antarabangsa. Itu antara ulangan penjelasan menteri perdagangan dalam negeri dan pengguna juga Perdana Menteri. Malangnya kenyetaan itu masih tergantung dengan ayat...kerajaan tak tahu sehingga bila mampu bertahan dan akan sentiasa memantau perkembangan harga minyak antarabangsa.

Kenyataan melegakan itu sebenarnya hanya akan bertahan sehingga PRK di dua tempat Kerdau Pahang dan Merlimau Melaka berakhir... setelah kedua PRK itu berlangsung ...antara jangkaan alasan yang akan diberikan ialah.... kerajaan tidak lagi mampu menanggung subsidi... pembangunan mesti diteruskan.... bla..bla..bla...

Alasan dan keadaan ini memang boleh dijangka oleh rakyat yang bijak dan membaca pola pemikiran penipu di kalangan pemimpin negara khususnya pimpinan Najib.... Rakyat tak boleh lega dengan apa yang berlaku sebaliknya perlu bertindak bijak dengan mengajar pemimpin erti kuasa rakyat...

Kalau tak percaya...tungguuuuuuuuuuuu..

1 ulasan:

leekonyou berkata...

alahai KITA GONGXI-KONGSI BERSAMALAH .......Sabtu, Februari 26, 2011CALUN PAS MERLIMAU DAH PANDAI MENIPU

Besaq nyaa!


1 - Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Melaka, merangkap Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan Jasin, Yuhaizad Abdullah, 38, adalah calon bagi pilihan raya kecil (PRK) kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau pada 6 Mac ini.


2 - Beliau memiliki Diploma Tasawur Islam dan telah membuat Pembohongan Pertama setelah mengaku menjadi ahli Gerakan Belia 4B Jasin, didalam Biodata beliau (Baca sini>).
3 – Penasihat Gerakan Belia 4B Jasin, Datuk Hasan Rahman hari ini menafikan calon Pas, Yuhaizad Abdullah, pernah menjadi ahli pertubuhan itu. Setelah diteliti keahlian pertubuhan tersebut di daerah itu, calon Pas tersebut didapati tidak pernah menjadi ahli seperti yang didakwanya.


“Macam mana beliau nak menjadi wakil rakyat di Merlimau kalau tidak bercakap benar. Kenapa mesti nak tipu dengan mendakwa sebagai ahli Belia 4B di daerah ini. (Read here>)

4 – Cuba tengok ‘Pengalaman Luar Negara’. Menyertai ‘Seminar Al-Quds’ dikatakan pengalaman luar negara.


Alahiii! Awat la orang Pas ni !
Di merata-rata negeri ada Pas Samdol !
Sana sini ada Penipu ! Stupid Moron Mampus !
Sertai Seminar katanya pengalaman luar negara.
Seminar di Hadyai, Songla, Golok, Danok dikira pengalaman luar negara kaa!
Kalau macam ni, 'Sijil Cuti Sakit' pun dikira Kelayakan Akademik. Stupid Moron Tahap Gila!


5 - Mana hilang Raja Samdol Mahfuz? Rasa-rasanya kena belasah kiri kanan dengan Nicky selepas beliau awal-awal lagi mengaku kalah di Merlimau dan Kerdau (Baca sini> dan disini>)
sunber:
hhalem
Dicatat oleh blogenstarz