Rabu, 19 Ogos 2009

PJ PERAK RASMI BULAN KEBAJIKAN PAS PERAK

Alhamdulillah, pada baru-baru ini saya diberi kesempatan oleh Allah SWT, untuk merasmikan Program Bulan Kebajikan PAS Perak yang diadakan di Padang Kampung Sungai Ranggam, Kampong Gajah sekaligus dapat bersama-sama Lunjah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS Perak dalam program kemasyarakatan unutuk memberikan kebajikan kepada golongan yang memerlukan.
PAS sentiasa memahami bahawa masyarakat pada masa kini perlu dibudayakan dengan amal kebajikan supaya prihatin dengan masalah yang dihadapi masyarakat sekeliling. Kebajikan adalah satu konsep yang luas dan ia tidak terhad dengan hanya memberi bantuan berbetuk barangan semata-mata, Kebajikan juga boleh diberikan dalam bentuk perkhidmatan atau sumbangan tenaga seperti derma darah, program motivasi dan sebagainya
Saya melihat, program bulan kebajikan PAS Perak ini mempunyai pelbagai pengisian yang bertujuan untuk mengajak masyarakat melakukan kebajikan, program seperti ini perlu dikembangkan dan diteruskan oleh kepimpinan dan ahli di semua cawangan dan kawasan di Negeri Perak ini.
Dikesempatan ini saya mengucapkan jutaan tahniah kepada Lujnah Kebajikan PAS Perak, mudah-mudahan amalan kita diberkati Allah SWT.
Ustaz Abu Bakar Hussain(Pesuruhjaya PAS Perak)

Tiada ulasan: