Ahad, 27 Disember 2009

POLIS JENTERA BARU MENGUGAT PAKATAN RAKYAT

Pakatan Rakyat terus menerus berhadapan dengan musuh jelmaan. Mereka tidak hanya berhadapan dengan umNO dan BN yang telah lumpuh, kini seluruh jantera kerajaan dipergunakan untuk mengimbangi kelemahan umNO dan BN yang menghadapi masalah dalaman. Mereka gagal mencipta isu seperti yang dibuat di Selangor kononnya PAS mendesak keluar Pakatan Rakyat. Seluruh tongkat dipergunakan bagi menompang umNo yang kian lemah lututnya untuk berdiri.

Akhir akhir ini satu lagi Badan kerajaan sedang giat menyerang Pakatan Rakyat. Jika sebelum ini Pakatan Rakyat berhadapan dengan gangguan dari SPRM , kini PDRM menjadi aset untuk menganggu Pakatan Rakyat.Kenyatan Lim Guan Eng berkaitan Teo Beng Hock menjadoi titik awal gangguan berterusan polis terhadap Pakatan Rakyat.Terbaru Kenyataan ketua Polis Selangor berkaitan seorang ADUN uang membela Lim menjelaskan keadaan ini.;

Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar berkata polis akan mengambil keterangan daripada ADUN Seri Kembangan Ean Yong Hian Wah berhubung kenyataannya yang didakwa cuba menakut-nakutkan polis.

"Kita akan memanggil Hian Wah dalam waktu terdekat untuk dirakam percakapannya bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan dan Akta Komunikasi dan Multimedia 1998," katanya.

Beliau berkata kenyataan ADUN itu dalam media yang mengarahkan polis menghentikan siasatan ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng adalah satu kesalahan dan seolah-olah cuba menakut-nakutkan pihak polis.

"Ingin saya tegaskan, Yang Berhormat jangan cuba menakut-nakutkan kita dengan memberi arahan supaya tidak meneruskan siasatan ke atas Guan Eng," katanya.

Khalid memberitahu pemberita demikian pada Hari Mesra Bersama Masyarakat Dengan Polis di Seri Kembangan hari ini.

Sebelum ini, Khalid berkata, Lim akan disoal siasat kerana mendakwa Teoh Beng Hock mati dibunuh, ketika ketua menteri Pulau Pinang itu berucap di konvensyen Pakatan Rakyat di Shah Alam pada 19 Disember lalu. - Bernama

Tiada ulasan: