Selasa, 4 Mei 2010

NOH OMAQ YANG BANGAN!!!


Aku tak kenal Noh Omar melainkan seorang menteri berwatak samseng. Masa jadi timbalan menteri Dalam Negeri, samseng nya kian terserlah. Masa Jadi timbalan menteri Pelajaran bebalnya semakin terserlah. Aku tak tahu banyak hal tentang Noh Omar melainkan khabarnya dia ni adalah menantu dari isterinya yang bukan yang pertama kepada datuk Fakeh Adam ADUN lintang Sungai Siput . Betul ke tidak aku tak ambil pusing.

Aku juga pernah dengar cerita samseng Noh Omar ni masa belajar dulu. Itu pun aku tak kisah kerana bagi aku masa belajar banyak hal yang boleh jadi kerana ia alam perubahan. Tapi yang aku naik "hangin" bile Noh Omar kata Tok Guru aku "bodoh"..

KUALA LUMPUR, 3 Mei — Timbalan Pengerusi Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar menyifatkan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) sebagai “bodoh” sambil mencabar beliau agar menggunakan masjid-masjid di Kelantan untuk tujuan berpolitik.

“Ada tak panduan yang diberikan oleh kerajaan negeri mengenainya. Kalau ada, tak payahlah ada undang-undang.

“Nak berkempen, nak baca khutbah, tak kisahlah sebab tiada halangan.

Tak sedor diri apa mamat tunggul sekor ni. Kalau nak kata orang pun cermin la muka dulu...apa topik yang engko cakap... kalau cakap pasal samseng mungkin orang lebih percaya kat engko dari TG Nik Aziz. Tapi engko cakap pasal masjid... Aku tak tahu la engko ni sembahyang ke tak... aku pun tak tahu engko ni termasuk di kalangan menteri yang didakwa teguk air setan ke tak... tapi aku tahu antara ko dan TG Nik Aziz siapa yang lebih layak cakappasal masjid.

Kalau nak mengampu pun jangan la tunjuk "kebangangan" ko tu... Bile ko kata TG N Aziz bodoh dalam isu masjid.... orang asli kat selatan afrika (kalau ada le ) pun akan gelak dengan ko... Jadi aku minta ko jangan la lagi membangangkan diri ko depan rakyat Malysia yang dah tak sebangang yang engko sangka... Bagi la Jamil Khir ke.... Hamid Othman ke (ade lagi ke ).. Masyitah halal pelacur darurat ka... ( kalau ada orang nak langgan pelacur masa darurat pun kire ok kut )

Harap lepas ni ko tak menempah muka bangang ko dalam akhbar dengan isu macam ni lagii...


## maaf dengan bahasa diluar budaya tulisan saya... tension tengok muka mamat ni..

1 ulasan:

madbi berkata...

betul X3..... memang bangang mamat menteri ni... isu baja dan racun dah selesai ka????