Ahad, 5 September 2010

756-754....... 2 aje....

Oleh MOHD AKMAL KAMARUDIN

Laporan di bawah menunjukkan satu lagi siri pembohongan ciptaan Umno, Links_Utusan

Berikut adalah bukti yang menunjukkan Umno sangat terdesak sehingga sanggup berbohong kepada rakyat Malaysia dengan mendakwa 756 ahli PAS menyertai Umno :

1) Setelah disoal selidik ahli PAS cawangan yang berhampiran Bagan Baru, didapati tiada ahli PAS yang menyertai Umno kecuali Mat Arop Saman dan isteri sahaja. Ini menunjukkan dakwaan Dr Zambry Abdul Kadir sebahagian besar 756 yang menyertai Umno itu ahli PAS adalah tidak benar sama sekali.

2) Cawangan PAS Bagan Baru belum didaftarkan di bawah ROS dan belum mempunyai jawatankuasa penaja peringkat cawangan, fakta ini menolak dakwaan Mat Arop Saman memegang jawatan sebagai Timbalan Ketua PAS Cawangan Bagan Baru selama 22 tahun.

3) Mat Arop Saman telah diterima menjadi ahli PAS pada 22 jun 2009 setelah membuat permohonan pada tahun 2008 ketika PR memerintah negeri Perak. Fakta ini menolak dakwaan Mat Arop Saman telah menjadi ahli PAS selama 32 tahun.

Dengan ini, Dewan Pemuda PAS Kawasan Larut mencabar Umno Bahagian Larut supaya mendedahkan senarai nama ahli PAS yang menyertai Umno jika benar seperti yang didakwa. Jika tidak, Pemimpin Umno terus akan dikenang oleh jenerasi akan datang sebagai tokoh pembohongan.

MOHD AKMAL KAMARUDIN
Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Larut
0195452471gambar 1 : gotong royong untuk mendirikan markaz PAS cawangan Bagan Baru yang akan didaftarkan.Ia dibina bersebelahan dengan rumah Mat Arop yang berwarna kuning. Buat masa ini, ahli PAS Bagan Baru berada di bawah pentadbiran PAS Cawangan Sungai Lempong

(Gambar Hadapan)
gambar 2 : Mat Arop Saman yang membuat permohonan untuk menjadi ahli PAS Pada tahun 2008gambar 3 : Mat Arop Saman telah diterima menjadi ahli PAS secara rasmi pada 22 jun 2009 seperti yang tertera pada sijil.... lagi penafian


Tiada ulasan: