Jumaat, 23 April 2010

DAH AGAK DAHHHHH....PAKEJ RANSANGAN KATAK.

Tiada apa yang pelik dari keputusan yang dibuat. Ia memang telah dijangka walaupun sebelum ini seorang dari " lima sahabat" terdakwa itu mengaku menerima sedekah seks. Beliau terpaksa mengaku kerana memang ada rakaman video perbuatan tersebut. Sumber pejabat SPRM Perak mungkin boleh mengesahkannya.

Namun dua ekor katak ini mendapat anugerah dibebaskan dari tuduhan rasuah sementara seorang lagi mendapat anugerah datuk. Mungkin ia sebahagian dari pakej " ransangan" melompat buat tiga ADUN Perak. Pakej lain berupa wanng tunai dan alatan perabut rumah barangkali. Ia bukan rahsia, cuma mengesahkannya sesuatu yang agak sukar kerana tahap profesionalisma pelakunya.

Berita di bawah adalah sebahagian pengesahan pakej "Ransangan" untuk sekelian katak...


Mahkamah Sesyen Ipoh hari ini membebaskan dua bekas ahli dewan undangan negeri PKR berhubung dakwaan rasuah tanpa dipanggil bagi membela diri.

Hakim Azhaniz Azman berkata pendakwaan telah gagal membuktikan kes prima facie dan mengarahkan mereka dibebaskan serta mereta.

Mohd Osman Mohd Jailu, 58 (Changkat Jering) dan Jamaluddin Mohd Radzi, 53 (Behrang) didakwa bersama tiga yang lain - bekas adun PKR Usaili Alias, 56, bekas ahli majlis daerah Perak Tengah Zul Hassan, 46, dan kontraktor, Fairul Azrim Ismail, 31.Mereka didakwa melakukan kesalahan rasuah itu di pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak dan di restoran Kluang Station Cafe di Medan Istana, Ipoh dan di Aquarias Restaurant & Bar di Bukit Mertajam antara 14 hingga 19 Ogos 2008.

Zul juga didakwa menerima rasuah seorang perempuan bagi tujuan mengadakan hubungan seks pada 8.10 malam 14 Ogos lepas di Sri Sayang Apartment, Pulau Pinang.

Ahli perniagaan Fairul Azrim Ismail, 30, yang dituduh menerima habuan rasuah seks di Sri Sayang Apartment pada 14 Ogos lalu untuk membantu seorang bernama Mohamad Imran Abdullah memperoleh projek pembangunan bersama di Bandar Baru Seri Iskandar melibatkan Majlis Daerah Perak Tengah dibicarakan secara bersama dengan lima tertuduh berkenaan.

Tiada ulasan: